U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Nisargadatta

 

 

 

Sri Nisargadatta Maharaj of de "Tijger van Bombay", zoals hij door sommigen genoemd werd, was een reus onder de Indiase meesters.

Ook bij Sri Nisargadatta Maharaj stond de vraag 'Wie ben ik' centraal. Niet ons tijdelijk 'ik', dat we ook als persoon of ego omschrijven, maar onze wezenlijke kern: Het 'Ik' dat alles ziet en bevat, Dat-wat-we-wezenlijk zijn, maar wat geen eigenschappen bevat.

"Maar blijf niet buiten je zoeken. Zoek niet in de verschijnselen, want daarmee treedt je weer uit je Zelf. Dan heb je weer de zoeker gecreëerd. Denk niet, verblijf in het Zijn, in de onmiddellijkheid, de authenticiteit van het moment. Focus niet op de verschijnselen, maar verblijf in die ruimte waar je aanwezig bent. Want dit is al je thuis. Je kan niet via je huidig bewustzijn een ander hoger soort bewustzijn ontdekken, want je bent 'Dat' al, je bent al de Bron, of je je dat nu realiseert of niet."

Nisargadatta Maharajkorte film over Nisargadatta Maharaj, 

klik hier