U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
AmmaMata Amritanandamayi Devi, of Amma zoals ze meestal wordt genoemd, is eén van de meest toegewijde en zichzelf opofferende mensen van deze tijd. Met haar oneindige liefdevolle dienstbaarheid en de vele liefdadigheidsprojecten is zij een inspirerend voorbeeld voor duizenden mensen over de hele wereld. Amma wordt volgens de Hindoeistische traditie gezien als een Mahatma: Iemand die voorbij fysiek en psychisch lijden is en geen onderscheid meer tussen zichzelf en de rest van de schepping ervaart.

Alleen al haar aanwezigheid en haar voorbeeld spreken mensen van alle culturen aan. Haar missie - gebaseerd op een harmonieus samengaan van moderne wetenschap en techniek en oude wijsheid - motiveert mensen uit alle lagen van de samenleving en overstijgt culturele barrières. Het geeft betekenis aan hun leven. Zij stimuleert over de hele wereld de principes van juist handelen, die aan de basis liggen van elk gebied van menselijke activiteit.

Amma benadrukt de behoefte aan onzelfzuchtige dienstbaarheid en liefde als tegengewicht tegen de welvaart van het moderne leven. Haar voorbeeld heeft geresulteerd in een groep volgelingen en weldoeners uit India en het Westen, die hun carrières hebben opgegeven om haar moderne educatieve en medische instituten te leiden en om haar liefdadigheidsprojecten voor de armen vorm te geven.

 
"O Heer, maak dat mijn ogen alleen het goede in iedereen zien. Geef me de kracht om de wereld onbaatzuchtig te dienen"
- Amma

"Finding one's Self and loving everyone equally are basically the same thing."
- Amma


 korte docu: "in Gods name"  .klik hier